در ادامه به شما بیان خواهیم کرده که اعتبار صفحه و اعتبار دامنه چیست و چه تأثیری در سئو دارد؟ چرا باید آن را افزایش داد؟
چند نکته کوتاه در خصوص آتوریتی
- سایتی که آتوریتی آن بالاتر باشد از نظر گوگل محبوب تر است و جایگاه بهتری در جستجوها خواهد داشت.
- افزایش آتوریتی سایت در ابتدا کاری آسان و ازنمره ۴۰ به بعد کاری بسیار سخت و زمان بر خواهد بود.
- معیار اصلی در آتوریتی بیشتر دامین آتوریتی است تا پیج آتوریتی، این به این دلیل است که صفحه اصلی هر سایتی مهمترین صفحه آن است.
- آتوریتی نمره ای بین ۱ (بدترین نمره) تا ۱۰۰ (بهترین نمره) است خالی از لطف نیست.
- نمره آتوریتی توسط الگوریتمی که شرکت موز آن را تهیه کرده بدست می آید.
- نمره آتوریتی نمایانگر قدرت دامنه و صفحه به منظور قرارگیری در صفحات اول موتورهای جستجو کاربرد دارد.
- هر چه آتوریتی سایت بالاتر باشد امکان قرار گرفتن مطلب شما در صفحه اول جستجو بیشتر است.
- کسب نمرات ۱۰ تا ۳۰ بسیار عادی است.
- رتبه های ۴۰ تا ۵۰ رتبه های خوب و رتبه های ۵۰ تا ۶۰ رتبه هایی عالی محسوب می شود.
- رتبه های بالای ۷۰ رتبه هایی فوق العاده هستند.
- برای سنجش میزان آتوریتی یک سایت می توانید به لینک به لینک Moz Open Site Explorer مراجعه کنید و با زدن آدرس مورد نظر نمره ی آتوریتی آن را مشاهده فرمایید.
بررسی اتوریتی سایت توسط Moz Link Explorer
چندی پیش شرکت MOZ محصولی را به عنوان MOZ Link Explorer معرفی کرد که ابزار قدرتمندی مشاهده و آنالیز کیفیت لینک های خارجی سایت می باشد.

بررسی اتوریتی سایت توسط Moz Link Explorer
پیج اتوریتی (Page Authority) چیست؟
پیج آتوریتی یکی دیگر از مقیاس های ارائه شده سایت Moz است که پیش بینی کننده رنک یک “صفحه مشخص” در نتایج جستجوی گوگل است. بنابراین در حالیکه دامین اتوریتی را برای کل یک دامنه تعریف می کنند ، page authority فقط برای یک صفحه اندازه گیری می شود. سیستم و روش اندازه گیری این دو پارامتر بسیار شبیه به هم است.
به دلیل تاثیر گذاری MozRank و MozTrust در محاسبه پیج اتوریتی، می توان با فاکتورهای تقویت کننده این دو پارامتر بر روی پیج آتوریتی اثر گذاشت.
یکی از بهترین راههای تقویت پیج اتوریتی (page authority) بهبود وضعیت لینک های صفحه یا link profile آن است. بنابراین دریافت لینک خارجی (external link) از صفحاتی که اتوریتی بالایی دارند می تواند به بهبود پیج اتوریتی شما نیز کمک کند.
اهمیت این مساله زمانی خود را نشان می دهد که پای بک لینک های معتبر به میان می آید. شاید نگاهی گذرا به عدد PA و DA آنها کمک کننده باشد.
پیج آتوریتی نیز به مانند دامین آتوریتی ، یک مقیاس لگاریتمی ۱۰۰ امتیازی است و در اینجا نیز قواعد لگاریتمی صادق بوده و کسب رتبه از ۲۰ به ۳۰ بسیار ساده تر از ۶۰ به ۷۰ است. این مقیاس به دلیل ” مقایسه ای” بودن ، بهطور مرتب توسط سایت MOZ برای صفحات مختلف آپدیت می شود. بنابراین تغییر در مقدار عددی پیج آتوریتی چیز عجیبی نیست.
دامین اتوریتی (Domain Authority) چیست؟
یکی از سوالات رایجی که برای علاقمندان سئو در قدم اول ایجاد می شود این است که اصلا : “اتوریتی چیست؟ ” یا شاید Authority چیست؟
اگر بخواهم معنی اتوریتی را به ساده ترین شکل ممکن توضیح بدهیم آن را قدرت یک سایت یا صفحه از دید گوگل نامگذاری می کنیم. این آتوریتی اعتباری است که موتور جستجوی گوگل برای آن دامنه یا صفحه تعریف می کند.
شاید گام بعدی برای شفاف تر شدن موضوع آن باشد که به سوال ” پیج اتوریتی چیست؟ ” بپردازیم چون این دو مفهوم کاملا در هم تنیده هستند و از هم جدا نیستند . در ادامه به ان نیز خواهیم پرداخت.
سایت Moz برای امتیاز دادن به رتبه سایت ها در صفحات نتایج موتورهای جستجو ، مقیاسی به نام دامین اتوریتی (Domain Authority) را پیشنهاد کرده است که مبتنی بر مقایسه است . این مقیاس لگاریتمی ، عددی است که بین صفر تا صد امتیازدهی را انجام می دهد . دامین اتوریتی را با ارزیابی پارامترهای به دست آمده از MozTrust ، MozRank (در پست دیگری در مورد آنها صحبت خواهیم کرد) و با بررسی تعداد کل لینک ها ، محبوبیت سایت و چندین فاکتور دیگر ( جمعا ۴۰ فاکتور) به دست می آورند. این عدد با مقایسه سایت های مختلف با یکدیگر یا با تکیه و پیگیری اینکه کدام سایت “رنک بالاتری” دارد انجام می گیرد. بنابراین هر چه عدد به دست آمده به ۱۰۰ نزدیکتر باشد ، سایت در رتبه بالاتری قرار می گیرد. به دلیل لگاریتمی بودن این مقیاس ، مشخص است که افزایش اتوریتی سایت از ۲۰ به ۳۰ بسیار آسانتر از رسیدن آن از ۶۰ به ۷۰ است.
شاید برای شما هم این سوال پیش آمده باشد که چه سایت هایی دامین اتوریتی بالاتری به دست می آورند؟ یا اینکه بالا بردن دامین اتوریتی از چه راه هایی ممکن است؟
جواب این سوالات نمی تواند تنها یک فاکتور یا یک دلیل باشد. اما بطور معمول سایت هایی دارای دامین اتوریتی (Domain Authority) بالایی هستند که بک لینک های با کیفیتی مثلا از سایت های معتبری نظیر ویکیپدیا و گوگل داشته باشند.(البته منظور ویکی پدیا انگلیسی است چون وضعیت ویکی پدیا فارسی نیاز به توضیح ندارد.) در بدو حیات ، سایت های جدید دامین اتوریتی “یک ” دریافت می کنند تا به تدریج با دریافت بک لینک افزایش Domain Authorithy برای آنها رخ دهد . کسب و کارهای کوچک و سایت هایی که لینک داخلی کمتری دارند معمولا دامین آتوریتی پایین تری دارند . به دلیل اینکه این عدد بر اساس مقایسه سایت ها با یکدیگر به دست می آید، در نتیجه خوب یا بد بودن دامین آتوریتی به شکل مطلق بی معناست . در حالی که دامین اتوریتی نماینده قدرت لینک سازی کل دامین است ، پیج اتوریتی فقط برای یک صفحه مشخص این کار را انجام می دهد . Page Authority و Domain Authority گاهی به اختصار PA و DA نامیده می شوند. بنابراین اگر در Domain Authority checker و یا Seo Checker ها به این دو مخفف برخورد کردید، وحشت نکنید.
Domain Authority
MOZ BAR و Open Site Explorer برخی از ابزارهای متداول برای به دست آوردن عدد DA یا PA هستند. یک نکته مهم در مورد دامین اتوریتی این است که نمی توان بطور مستقیم روی آن اثر گذاشت. زیرا این کمیت خودش از یکپارچه شدن امتیازها و فاکتورهای دیگری نظیر MozRank ، MozTrust حاصل شده است . این مساله کاملا بطور عمد انجام شده است تا بتواند مقیاس قابل قبولی از رقابت سایت ها در موتور جستجوی گوگل را نمایش دهد. در واقع به دلیل اینکه گوگل برای رتبه بندی از فاکتورهای زیادی کمک می گیرد ، لازم است که برای تعیین دامین آتوریتی نیز فاکتورهای زیادی اعمال گردد.
بهترین راه بهبود DA این است که شما بهبود سئوی کلی را مد نظر قرار دهید. با تمرکز بر فاکتورهایی که به عنوان مثال MozRank را ارتقا می دهند می توان در نهایت به دامین اتوریتی بهتری نیز دست یافت.
دقت داشته باشید که که فاکتورهایی مانند MOZRank می توانند “محبوبیت ” و “ارزش ” یک لینک معین را مشخص کنند . و شمارش لینک ها می تواند تعداد صفحات لینک شده را نشان دهند، اما دامین اتوریتی “قابلیت رنک گرفتن ” (rankability) یک دامین را مشخص می کند. به عبارت ساده تر، گوگل در تلاش است که مشخص کند آیا این دامین از اعتبار کافی برای کسب رتبه برخوردار است یا نه.
Authority با استفاده از محاسبات مدل یادگیری ماشینی، به دست می آید. یعنی داده های جدید می توانند روی عدد نهایی اتوریتی اثر بگذارند. به همین دلیل عدد گزارش شده برای دامین اتوریتی (Domain Authority) به صورت پیوسته در نوسان است. در نتیجه دامین اتوریتی را یک کمیت نسبی در نظر بگیرید. یعنی بسته به اینکه سایر سایت ها وضعیت لینک هایشان چطور تغییر کند، عدد Domain Authority سایت ما مداوم آپدیت می شود.
از چه ابزارهای برای بررسی دامین آتوریتی استفاده کنیم؟
به آدرس moz.com مراجعه کنید. پس از طی مراحل ثبتنام در سایت MOZ وارد حساب کاربری خود شوید، وارد قسمت Link Explorer شوید و آدرس دامین خود را وارد کنید.
در بخش میتوانید اطلاعات کلی از دامنه خود شامل DA و تعداد لینکهای ورودی به سایت شمارا مشاهده کنید.
پلاگین:MozBar از طریق این لینک میتوانید این افزونهٔ رایگان را بهصورت تولبار روی مرورگر خود نصب کنید.
چگونه دامین آتوریتی سایت را افزایش دهیم؟
با توجه به این که پارامتر های اثرگذار در رابطه با اعتبار دامنه را بیان کردیم نوبت آن رسیده است که با تکنیک های که معرفی می کنیم گام موثری برای رشد اعتبار دامنه خود بردارید.
۱٫تولید محتوای جذاب و باکیفیت
اولین قدم برای افزایش DA و پیشرفت سایت شما، تولید محتوای باکیفیت است. محتوایی که برای کاربرپسند بوده و جذابیت داشته باشد. هنگامیکه مخاطبان از محتوای شما راضی باشند، آن را در شبکههای اجتماعی به میزان بیشتری به اشتراک میگذارند. بهعبارتدیگر محتوای شما لینک پذیر میشود و لینکهای بیشتری دریافت میکنید. این امر علاوه برافزایش ورودی و بازدید، افزایش اعتبار و آتوریتی را برای شما به ارمغان خواهد آورد.
۲٫رعایت اصول و قواعد سئو تکنیکال (Technical SEO)
مورد اهمیتترین اقدام برای دارا بودن یک سایت با آتوریتی خوب توجه به ساختار صفحه و المانهای بکار رفته شده در کد نویسی و اجرای آن است. کدهای HTML علاوه بر نمایش صحیح اطلاعات به کاربر، وظیفهدارند تا کاری کنند درک محتوای وبسایت برای رباتهای گوگل راحتتر باشد.
برای داشتن سئو تکنیکال، پیروی از موارد زیر میتواند تا حد زیادی به شما کمک کند:
- نقشه سایت خود (Sitemap xml) را برای گوگل بهینهسازی کنید.
- تنظیمات فایل Robots.txt را بررسی کنید و اطمینان داشته باشید گوگل بهتمامی بخشهای سایت دسترسی دارد.
- از زبان نشانهگذاری (Schema) برای کمک به فهم آسان محتوای سایت توسط گوگل استفاده کنید.
- از سرعت سایت، نمایش ریسپانسیو، موبایل فرندلی بودن سایت خود اطمینان داشته باشید.
۳٫سئو داخلی
زمانی که از سئوی داخلی حرف میزنیم، منظورمان کار کردن روی همهٔ اصول، ابزارها و تکنیکها در سایت خودمان است؛ یعنی جاهایی که اختیار و کنترل کامل بر روی آنها داریم.
برای مثال زمانی که روی عنوان اصلی مطلب و عناوین فرعی، کلمات کلیدی بهکاررفته در متن، لینک سازی داخلی، آدرس URL، ساختن یک سنگ زیربنا (Cornerstone)، افزایش سرعت سایت و یا کاهش بانس ریت وقت میگذارید، در حال انجام سئو داخلی هستید.
موارد زیر میتواند در دارا بودن یک سئو داخلی مورد رضایت گوگل و کاربر تأثیر به سزایی داشته باشد:
- عناوین صفحات و توضیحات متا برای گوگل و کاربران قابلدرک باشد
- تگهای عنوان (H1،H2، H3 و غیره) به روش صحیح به کار ببرید
- آدرس URL صفحات باید اختصاصی، کوتاه و دارای کلمه کلیدی باشند
- در محتوای مطالب از کلمات کلیدی همخانواده یا مترادف بهره ببرید
- لینک دهی به صفحه مقالات یا دستهبندیهای مهم در محتوا را در نظر بگیرید
۴٫سئو خارجی
زمانی که از سئوی خارجی حرف میزنیم، منظورمان تلاش و تمرکز بر روی وضعیت محتوا و سایت ما از دید گوگل و کاربران است؛ یعنی جاهایی که طبق معمول اختیار و کنترل کامل روی آنها نداریم. گوگل با استفاده از الگوریتم رنک برین تلاش میکند میزان رضایت کاربران از محتوای شما، دریافت لینکهای ارزشمند از سایتهای معتبر و موضوعات مرتبط را تخمین بزند. هر چه میزان صفحات سایت شما از طریق سایتهای دیگر معرفی و پیشنهاد داده شود به معنای این است که ارزش و اعتبار سایت شما در محیط وب بیشتر است.
دقت داشته باشید که فرقی بین سئو داخلی و سئو خارجی تنها برای این است که تلاشهای ما در کدام قلمرو (داخل سایت و خارج سایت) انجام میشود. اما در عمل هر دو بهمنظور بهینهسازی برای موتورهای جستجو است.
چرا دامین آتوریتی سایت دائماً در حال تغییر است؟
با توجه به اینکه دامین آتوریتی یک سایت با پارامترهای مختلفی اندازهگیری میشود، به همین دلیل تعیین دقیق تغییرات آتوریتی بسیار سخت خواهد بود.
چنانچه امتیاز دامین آتوریتی وبسایت شما بالا یا پایین رفت میتواند چندین دلیل داشته باشد:
مجموع تعداد بک لینکهای جدیدی که دارید هنوز توسط MOZ ایندکس نشده است.
اگر بک لینکها شما بهصورت تصاعدی رشد کرده باشند امتیاز در دامین آتوریتی هم بیشتر خواهد شد.
اگر بک لینکهای دریافتی شما اگر در سایتهایی باشند که در گوگل رتبه بالایی ندارد، امتیاز شما در دامین آتوریتی پایین میآید.
احتمال دارد در بازه زمانی مشخص، ماز تصمیم بگیرد لینکهای مرتبط با سایتها را بهدفعات بیشتر یا کمتر Crawl کند که این باعث میشود که امتیاز Domain Authority وبسایت شما بالا یا پایین شود.
آیا معنی آتوریتی اقتدار دامنه و اقتدار صفحه است یا منظور چیز دیگری است؟
اقتدار دامنه و صفحه ترجمه خود گوگل از آتوریتی است. اقتدار در اینجا به این معناست که شما از چه روشهایی روی سایت خود سئو انجام داده اید. در مقالات قبلی در خصوص روشهای انجام سئو صحبت کردیم که شامل موارد زیر می شد:
- سئو کلاه سفید
- سئو کلاه سیاه
- سئو کلاه خاکستری
اینکه شما از چه روشی برای سئو سایتتان استفاده می کنید بر روی نمره ی آتوریتی شما تاثیر گذار است. اگر روش سئو کلاه سفید را انتخاب کنید شاید زمان گرفتن نمره ی بهتر دیرتر شود اما این نمره پایدارتر خواهد بود و شما را در طولانی مدت در جایگاه بسیار مناسبی قرار خواهد داد.
همچنین منظور اقتدار دامنه و صفحه می تواند میزان توجه کاربران اینترنتی به آن دامنه و صفحه باشد. حال با توضیح اینکه چطور می توانیم آتوریتی سایت را بالا ببریم؟ و همچنین معیارهای مهم در تعیین نمره آتوریتی چه می باشد؟ همراه شوید تا بتوانید با توجه به آتوریتی سایت سئو سایتتان را نیز قوی کنید.
چطور می توانیم آتوریتی سایت را بالا ببریم؟
معیارهای مهم در تعیین نمره آتوریتی چه می باشد؟
جواب این دو سوال یکی است. در خصوص معیارهایی که منجر به بالا رفتن آتوریتی یک سایت می شود اختلاف نظر هایی وجود دارد. ما به همه ی معیارها کار نداریم ، در اینجا فقط می خواهیم به معیارهای اصلی اشاره کنیم تا شما با کار روی همین معیارها بتوانید آتوریتی سایت خود را بهتر نمایید. در زیر به مهمترین آنها اشاره می کنیم:
۱٫بک لینک به سایت
در این معیار لینک هایی که به دامنه شما داده می شود مورد بررسی قرار می گیرد. معیار بک لینک ها هم بر اساس تعداد صفحاتی است که به شما لینک داده شده، هم مربوط به تعداد دامنه هایی است که به شما لینک داده اند. به طور کلی در بک لینک هایی که میگیرد از نظر آتوریتی موارد زیر مهم هستند:
- تعداد صفحاتی که از یک دامنه به شما لینک داده اند
- تعداد دامنه هایی که به شما لینک داده اند
- فالو و یا نوفالو بودن لینک هایی که به سایت شما داده می شود
- آتوریتی صفحات و دامنه هایی که به شما لینک داده اند (Moz Rank , Moz Trust)
Moz Rank و Moz Trust معیاری برای تشخیص کیفیت بک لینک های سایت هستند.
نکاتی که در خصوص ساخت بک لینک باید در نظر داشته باشید را می توانید با مطالعه مقاله ساخت بک لینک بدست بیاورید.
۲٫محتوا سایت
محتوا یکی از مهمترین عوامل در سئو سایت است. شما با محتوا است که مخاطبین را به سایت خود جلب می کنید و بازدید سایت خود را افزایش می دهید. حال اگر کیفیت محتوای شما مناسب باشد کاربران زمان بیشتری را در سایت شما می گذرانند و این عامل (مدت زمانی که یک کاربر در سایت شما می گذراند) یکی از مهمترین فاکتورهای سئو و آتوریتی است.
۳٫سیگنال شبکه های اجتماعی
گوگل از میزان انتشار یک مطلب در شبکه های اجتماعی متوجه می شود که یک مطلب چقدر از نظر کاربران مفید است. این انتشار ها باعث می شود از نظر موتورهای جستجو مطلب مهمتر به نظر برسد. موز هم از همین سیگنال ها استفاده می کند تا آتوریتی یک صفحه را مشخص نماید.
۴٫سئو سایت
اینکه سایت شما چطور سئو شده باشد روی نمره ی آتوریتی شما تاثیر می گذارد. پس سعی کنید سایت خود را با روش سئو کلاه سفید بهینه سازی کنید تا بهترین نتیجه ممکن را بگیرید. برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص سئو سایت کلیک کنید.
اسپم اسکور (Spam Score) چیست؟
Spam Score، درصد سایتهای مشابه با ویژگیهای سایت شما که سایت ماز متوجه جریمه شدن و یا حتی پنالتی شدن آنها توسط گوگل شده است. میتواند با دقت بالایی میزان کیفیت سایتها را مشخص کند. اسپم اسکور بر پایه محاسبات یادگیری ماشین که ۲۷ ویژگی مشترک بر اساس دادههای میان میلیونها وبسایت جریمه یا پنالتی شده توسط گوگل را بررسی میکند، به دست میآید.
دریافت امتیاز بالای اسپم اسکور بالای سایت شما، یا سایتی که در حال بررسی آن هستید، به این معنی نیست که سایت موردنظر فعالیت اسپمی دارد. این تنها نشانهای است که شما باید تحقیق و بررسی بیشتری بر روی کیفیت و ارتباطات معنایی سایت داشته باشید.
اگر Spam Score سایت شما:
- ۱-۳۰ درصد است: عالیه و هیچ مشکلی متوجه سایت شما نیست.
- ۳۰-۶۰ درصد است: مناسب است ولی احتیاج به بررسی دارد.
- ۶۱-۱۰۰ است: در محدوده خطرناک قرار دارید.
مطلب پایانی
توجه داشته باشید که دامین آتوریتی یک ابزار برای مقایسه است و نباید برای کسب امتیاز بالاتر DA برای شما به یک هدف تبدیل شود بلکه با استفاده از این ابزار ارزشمند باید بتوانید سایت خود را با وبسایتهای رقیب، مقایسه کرده و پیشرفت کنید.
دنبال راه کارهایی نباشید که گوگل و موز را گول بزنید! هر روز در خصوص شغل و کسب و کارتان مقاله درست کنید. مقاله ها را در شبکه های اجتماعی مختلف انتشار دهید. سعی کنید گروه های کاری در شبکه های اجتماعی درست کنید و دوستانتان را به آنجا دعوت کنید و با انتشار مطالب سایتتان از آنها بخواهید در خصوص مقالات رای دهند. سعی کنید از سایت هایی با آتوریتی بالا بک لینک بگیرید. همچنین سعی کنید از سایت هایی بک لینک بگیرید که هم زبان با سایت شما هستند!